Kaare Klint

Vurdering, køb og restaurering

Vi opkøber og restaurerer brugte Kaare Klint møbler.

Du er velkommen til at kontakte os med henblik på en
uforpligtende vurdering og/eller et købstilbud.

Kontakt

Modeller af speciel interesse

 • Kaare Klint: Safaristol KK 47000
  Safaristol KK-47000″

  Kaare Klint: Safaristol (model nr. KK 47000) udført i samarbejde med Rud. Rasmussen.

 • Kaare Klint: Den Røde Stol KK 3758
  Den Røde Stol KK-3758

  Kaare Klint: Den Røde Stol (model nr. KK 3758) udført i samarbejde med Rud. Rasmussen.

 • Kaare Klint: Faaborgstol KK 9662
  Faaborgstol KK-9662

  Kaare Klint: Faaborgstol (model nr. KK 9662) udført i samarbejde med Rud. Rasmussen.

Hvis du sælger nogle af disse modeller – eller har andre Kaare Klint møbler til salg, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Baggrund

Kaare Klints mission og vision var at skabe møbler som anatomisk korrekt passede til de mennesker der skulle være brugere af hans møbler.

Som søn af P.V. Jensen-Klint, der var arkitektuddannet, har proportioner, dimensioner og talløse opmålinger ikke været fremmed landskab for den unge Klint, da dette er en vigtig bestanddel af arkitektfaget.

I 1924 bliver Kaare Klint professor på Akademiet for Møbeldesign (som han selv var med til at etablere) og det er her hans lære for alvor tager fart.

Antropometrien

Antropometrien er et forsøg, eller en lære, der gennem opmålinger af den menneskelige krop prøver at finde en median for det menneskelige legemes dimensioner. Derved vil man så være i stand til at udforme nogle møbeltyper som passer brugerne bedre, altså “menneskelige møbler”. Det er hvad vi i dag benævner som ergonomisk korrekte møbler hvor møblerne produceres ud fra menneskets fysiske behov.

Oldies but Goodies

Kaare Klints forbilleder rent møbelmæssigt og æstetisk hælder til de engelske møbeltyper. Mange af hans møbler er designet over engelske møbeltyper, som er blevet målt og afpasset i overensstemmelse med antropometrien. Alt overflødigt er skåret væk og møblet er blevet tilpasset sine brugere og sin tid.

Kaare Klint var af den opfattelse at møbeldesign som havde vist sit værd gennem hundreder af år sagtens kunne bruges igen. Møblerne skulle bare redesignes så de passede til tidens behov.

Eleverne

Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Ole Wanscher har alle studeret under Kaare Klint. Af de tre er det nok Ole Wanscher som ligger tættest på Kaare Klint i sit formsprog, da den engelske indflydelse også her er meget tydelig.

Morgendagens Antikviteter

Mange af Kaare Klints møbler er stadig meget populære og nogle af dem bliver stadig produceret hos Rud. Rasmussen. Dette viser at Kaare Klint, som må kaldes ophavsmand til de danske møblers guldalder, virkelig havde forstået hvilke kriterier der foreskriver godt og gedigent møbeldesign.

Hans samarbejde med Rud. Rasmussen’s Møbelsnedkeri er kun et plus. Det håndværk der er lagt i møbeltyperne tegnet af Kaare Klint er uovertruffent, hvilket betyder at de bliver morgendagens antikviteter.

Kaare Klint 1888-1954
Kaare Klint (1888-1954)
Møbelarkitekt

Vi køber Dansk Design

Brugte Kaare Klint møbler købes.

Hvis du har møbler til salg, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Faaborgstol KK-9662
Faaborgstol
model KK-9662

 

– Køb af Brugte Kaare Klint Møbler –
Opdateret d. af