Louis XVI (Ludvig 16) ca.1770-1793

Louis Seize

Vurdering, Køb og Restaurering

Alle typer Louis XVI møbler købes. Hvis du er i besiddelse af Ludvig 16. møbler og ønsker at sælge er du velkommen til at kontakte os.

Ludvig 16. af Frankrig

Som det er tilfældet med rokokoen udspringer Louis Seize eller Louis XVI fra Frankrig. Stilen er opkaldt efter kongen Louis XVI.

Det karkateristiske ved Louis XVI stilen er at den fuldstændig bryder med Rokokoens svulstige, feminine former og i stedet bliver formsproget meget maskulint og stramt. Det er de lige linier der dominierer stilarten.

Man udsmykker med hel-, halv- eller kvartsøjler. Tandsnit, kanneleringer, bladguirlander samt rosetter bruges også i vid udstrækning. Som det er tilfældet med rokokoen bemaler man stadig møblementet, men farverigdommen fra rokokoen er erstattet af gråtoner eller æggeskalshvid. På finere møbler fra perioden kan man som regel finde spor efter forgyldning.

Inspirationen henter man fra udgravninger af romerske og græske templer. Det er altså antikken som helhed der dikterer formsproget gennem Louis XVI perioden.

Møblernes karakteristik

På tidens møbler er der flere gennemgående træk som karakteriserer Louis XVI. Kommoden, som er et af tidens mest populære møbler, er karkateriseret ved at de i Danmark som oftest havde fire skuffer i front. Den øverste fungerede som skjult skuffe og var i mange tilfælde dekoreret så den ikke lignede en skuffe. Ved siden af skufferne finder man i mange tilfælde søjler med bronzekapitæler.

Dette er hvad man typisk omtaler som en Københavner Kommode.

Stolene fremstår med enten firkantet eller oval ryg. Stole med oval ryg er ofte dekoreret med perlestaf rundt i kanten og er på de mere eksklusive møbler er forgyldt.

Spejlene er ofte udskåret med tandsnit og perlestaf og dekoreret på toppen med enten sløjfe, vase eller bladguirlander.

Den foretrukne træsort for perioden er mahogni som man finerede på fyrretræ eller egetræ.

De mest anerkendte snedkere fra perioden er J.C. Lillie, C.F. Harsdorff, Lorentz Nielsen, G.E. Rosenberg, Lehmann, Esmann og Jens Brøttrup.

Prisen varierer efter geografien

Pristrenden for periodens effekter har gennem længere tid været nedadgående, dette er dog specifikt for danske effekter. Franske, svenske og russiske effekter har gennem længere tid været opadgående. Møblerne fra disse lande har et meget mere internationalt formsprog end f.eks. de danske møbler.

De franske, svenske og russiske møbler er i stor udstrækning også signerede. Dette gør dem mere interessante for et internationalt publikum da man derigennem har mulighed for at spore møblets proviniens helt tilbage til snedkeren. Samtidig fungerer signaturen som et kvalitetsstempel. Lidt i stil med de danske arkitekttegnede møbler.


Køb af Louis XVI Seize (Ludvig 16.) Møbler


Louis XVI (Ludvig 16.) 1754-1793

Louis XVI 1754-1793

Louis XVI: Sofa
Louis XVI: Sofa

Louis XVI: Chatol
Louis XVI: Chatol

Louis XVI: Bord
Louis XVI: Bord

Louis XVI: Spejle
Louis XVI: Spejle
BO-EXPERT
Vurdering, køb og rydning af dødsbo i København og omegn

Vi bruger cookies

Solskrænten 3, 2500 Valby, Tlf. 20 72 98 70
Bo-expert – Det rigtige valg –