Børge Mogensen

Børge Mogensen

Vurdering, Køb og Restaurering

Vi opkøber og restaurerer brugte Børge Mogensen møbler. Du er velkommen til at kontakte os med henblik på en uforpligtigende vurdering og/eller et købstilbud.

Børge Mogensen Modeller

Modeller af speciel interesse, bl.a:

  • Tremmesofa (model nr. BM 1789) udført i samarbejde med Fritz Hansen.
  • Den Spanske Stol (model nr. BM 2226) udført i samarbejde med Fredericia Furniture.

Derudover:

  • BM 2208, BM 2209, BM 2213
  • BM 2212, BM 2204
  • BM 2193 (Kupésofa)
  • Alle disse modeller er udført i samarbejde med Fredericia Furniture.

Disse er nogle af Børge Mogensens mest kendte møbler sammen med de klassiske lædersofaer og øreklapstole.

Børge Mogensen baggrund

Børge Mogensen var ligesom Hans J. Wegner utrolig produktiv gennem hele sit virke som designer. Specielt i 1950’erne og 1960’erne skabte han nogle af sine mest anerkendte møbelklassikere.

Som det var tilfældet med Wegner var også Børge Mogensen uddannet møbelsnedker. Dette var en vigtig faktor i frembringelsen af det formsprog som umiskendeligt karakteriserer Børge Mogensen i hans møbelklassikere.

Forståelsen for træet og forståelsen for hvad der var industrielt muligt at producere kan med sikkerhed tillægges hans baggrund som møbelsnedker og møbelarkitekt.

kvalitetsmøbler til rimelige priser

Børge Mogensen er kendt for sit lederskab af FDB’s Møbeltegnestue. En stilling som han bestred fra 1942 til 1950. Målsætningen var at producere kvalitetsmøbler til rimelige priser som ville passe ind i de fleste danske hjem. Dette lykkedes til fulde.

Mennesket i Centrum

Børge Mogensen havde under Kaare Klints lederskab taget den metodiske opmåling og fremstilling af møbler i brug. Møbler blev designet og bygget ud fra det synspunkt at de skulle opfylde et menneskeligt behov. Altså var det med mennesket som centrum at møblerne blev skabt. Børge Mogensen havde sågar et møbellaboratorium, et hus, hvori møblerne blev stillet for at se hvordan de passede ind i boligen og om de opfyldte de behov som de var designet til.

Børge Mogensen var i sit virke ikke ligeså søgende og nyskabende som f.eks. Wegner, Juhl, eller Kjærholm. Børge Mogensens møbler blev for en stor dels vedkommende skabt ud fra allerede eksisterende møbeltyper, specielt engelske. De gennemgik en forenklings proces og blev forbedret der hvor Mogensen fandt det passende. Indgangsvinklen var altid at man ligeså godt kunne bruge møbeltyper der havde eksisteret i hundrede år og så tilpasse dem efter de behov de skulle opfylde nu.

Kulturarven Mogensen

Børge Mogensen forblev tro mod sit elskede træ gennem hele sit virke, som kan siges at være alt for kort. Man kan dog glæde sig over at han var utrolig produktiv i alle sine år som møbelarkitet, hvilket betyder at han har efterladt en møbelarv vi kan glædes over og være stolte af.

 


Køb af Brugte Børge Mogensen Møbler


Børge Mogensen 1914-1972

Børge Mogensen (1914-1972)

Børge Mogensen: Tremmesofa BM 1789
Børge Mogensen: Tremmesofa BM-1789

Børge Mogensen: Den Spanske Stol BM 2226
Børge Mogensen: Den Spanske Stol BM-2226

Børge Mogensen: Kupésofa BM-2193
Børge Mogensen: Kupésofa BM-2193

Børge Mogensen: Lædersofa BM-2208
Børge Mogensen: Lædersofa BM-2208

Børge Mogensen: Lædersofa BM-2213
Børge Mogensen: Lædersofa BM-2213

Børge Mogensen: Øreklapstol BM-2204
Børge Mogensen: Øreklapstol BM-2204
BO-EXPERT
Vurdering, køb og rydning af dødsbo i København og omegn

Vi bruger cookies

Solskrænten 3, 2500 Valby, Tlf. 20 72 98 70
Bo-expert – Det rigtige valg –